THE SOUL CATCHER

 –  demaskering af det moderne rovdyr

THE SOUL CATCHER er en forførende og dybt foruroligende forestilling om psykisk vold, manipulation og magt serveret som en hårdtslående blanding af performance, dans, spoken word og nykomponeret elektronisk musik.

THE SOUL CATCHER kaster lys over de usynlige mekanismer, der foregår i voldelige relationer og zoomer ind på personlighedsforstyrrelsen Narcissistic Personality Disorder (NPD). I et kynisk manipuleret spil reduceres ofret til en følelsesmæssig boksebold. En forsyningskilde hvis eneste formål er at give næring til et umætteligt ego.

Hvad skal der til for at bryde mønstret og gøre sig fri af narcissistens kløer?
THE SOUL CATCHER afslører rovdyret bag den tilsyneladende perfekte facade og langer samtidig ud efter de tendenser i samtiden, der avler dem. Vi bryder tavsheden og skaber debat om magt, empati og personligt ansvar.
Hvor går din grænse?

PRESSEN SKREV

★★★★★
“Forestillingen er skarp og usentimental. Det er en blanding af performans, dans, spoken words og krydret med benhård elektronisk musik. De tre skuespiller går ikke på kompromis med deres udtryk, men leverer en solid præstation. Forestillingen lever helt op til mine høje forventninger, som jeg med tiden har fået til skaberen af værket, Anika B. Lewis og fik ovenikøbet en stor gave med oven i hatten, da temaet både var præsenteret som autofiktion og var fantastisk skildret. Bravo for mod og kunstnerisk pondus.”
– Kulturnyt

★★★★★
“Som publikum er det som en tur i en rutchebane. Kæmpemæssige oplevelses og stemningsudsving. fra glæde til ubehag. Fra komik til forførelse. Fra kaos til latter. Fra tryghed til forvirring. Alt sammen i et rent virvar der kan skifte over længere tid, ned til få minutter, eller blot sekunder! Som psykopatens ageren og fremtoning er denne forestilling yderst uforudsigelig og slår på samme tid et kraftigt nutidigt slag for oplysning og forebyggelse af mødet med en psykopat. Vær på vagt!”
– XQ28

★★★★
Narcissisten sluger din sjæl
“The Soul Catcher viser med stor præcision, hvor farlige de mennesker er, som på overfladen er ekstremt energiske, følsomme og intelligente, men som bag alle deres masker og identiteter huser en emotionel vampyr.”
– Århus Stiftstidende

Performance om vold: »M bliver vred, fordi jeg har varmet for meget sovs«
“I The Soul Catcher på Bora Bora i Aarhus forsøger den genremixende performancekunstner Annika B. Lewis at vise os livet i et voldeligt parforhold. En historie, der trods alt står tydeligt frem midt i det spraglede kludetæppe, som udgør iscenesættelsen.”
– Information

PUBLIKUM:

”Du kastes ind i et virvar af sanseindtryk, underholdes og rammes på én gang. Bedre og mere virkeligt har narcissisten og den psykiske vold ikke været fremstillet før” 
– Malene L. 

MEDVIRKENDE

Idé, instruktion/koreograf Annika B. Lewis
Performere Lisbeth Sonne Andersen, Erik Pold, Johan Svensson
Musik Sofus Forsberg
Scenografi Signe Krogh
Lysdesign Morten Ladefoged
Dramaturg Anne Hübertz Brekne
Kostumer Systuen Svalegangen
Afvikler Jens Mønsted
Produktionsleder Betina Rex
Journalist Jakob D. A. Nicolaisen
Videotrailer Christoffer Brekne
Foto Jens Peter Engedal
Produceret af Kassandra Production
Co-produktion med Bora Bora – Dans & Visuelt Teater

STØTTET AF

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst, Statens Kunstfonds Legatudvalg for Musik, Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje, Knud Højgaards Fond, DMF og William Demant Fonden