The Swamp

Internettets sump er uigennemskuelig og vildtvoksende. Du bliver suget ind i den, du kan ikke finde op og ned, og du kan endda gå til grunde der – og dø.

THE SWAMP er en performanceinstallation om internettets faldgruber, og den manipulation og vold, der foregår under radaren på det mørke internet.

Vi bruger mere og mere tid på internettet, sidder online i timevis og lever en stor del af vores sociale liv i et virtuelt univers. Hvilken indflydelse har det på os? Hvordan bliver vi påvirket og manipuleret? Og hvilke narrativer er det, der får os suget ind i den mørke del af det digitale univers, med de konsekvenser det har – personligt og samfundsmæssigt?

Du bliver inviteret ind i en dragende, mystisk og vildtvoksende sump. På vejen mister du retningssansen, og må derfor tage del i ansvaret for den videre vej gennem sumpen. Men hvem beslutter spillets regler? Og er det overhovedet et spil, eller er det den barske virkelighed?

 

PRESSEN SKREV

★★★★★
The Swamp – forunderligt fluorescerende performanceinstallation
The Swamp er en velfungerende, publikumsinddragende performanceinstallation, der på tankevækkende vis sætter spot på den skræmmende virkelighed, der hersker i det grødede, menneskeskabte pløre, vi normalt kalder for Internettet.
– Iscene

★★★★★
Sort er hvidt, hvidt er sort, sandt er falsk. Hvem falder i sumpen, hvor intet er som normalt. Iscenesætterne Annika B. Lewis og Helene Kvint inviterer indenfor i deres performanceinstallation THE SWAMP, et levende mareridtsportræt af internettet. Og selv om du gladelig smider skoene og følger d’damer ind i det uvisse, fordi du tror du har regnet dem ud, så overrasker THE SWAMP i både tekst og udførelse, og nettet sniger sig ind på dig – præcis som i virkeligheden.
– Sceneblog

MEDVIRKENDE

Iscenesættelse og medvirkende: Annika B. Lewis og Helene Kvint
Performere: Petra Banke og Magnus Kongsgaard
Scenograf: Signe Krogh
Lysdesign: Morten Ladefoged
Musik: Jens Mønsted
Dramaturg: Daniel Wedel
Producent: Ann-Jette Caron
Fotograf: Jens Peter Engedal
PR: Jakob D. A. Nicolaisen
Videotrailer: Christoffer Brekne

Produceret af Kassandra production i en coproduktion af Holstebro Dansekompagni og i samarbejde med Nordisk Teaterlaboratorium

STØTTET AF

Statens Kunstfond, William Demant Fonden, Knud Højgaards Fond, Augustinus Fonden, Beckett-fonden og A.P. Møller Fonden